Uit onderzoek blijkt dat Apple op dit moment wederom de grootste fabrikant is die wearables op de markt uitbrengt. De onlangs gelanceerde Apple Watch Series 3 heeft daar flink aan bijgedragen; geschat wordt dat de smartwatch achthonderdduizend keer verscheept is.

Apple is de grootste fabrikant van wearables

Apple is op dit moment wederom de grootste fabrikant van wearables, als we kijken naar het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit onderzoek van marketingbureau Canalys. Het bureau schat dat Apple 3,9 miljoen Apple Watch-exemplaren heeft verscheept, wat zou betekenen dat dit het sterkste kwartaal van Apple tot nu toe is. De onlangs gelanceerde Apple Watch Series 3 zou zo’n achthonderdduizend keer verscheept zijn in het afgelopen kwartaal. Op de tweede en derde plek treffen we Xiaomi (3,6 miljoen verscheepte apparaten) en Fitbit aan (3,5 miljoen).

De Apple Watch Series 3 kan in Nederland niet met een eigen simkaart gebruikt worden, maar in andere landen wel. Daar traden problemen op met de lte-verbinding, die Apple snel kon oplossen middels een software-update. Het heeft het enthousiasme in elk geval niet verminderd, aangezien consumenten dus alsnog de smartwatch hebben gekocht. Aanvankelijk had Canlys een sterker kwartaal voor Apple beoogd, maar het bedrijf uit Cupertino had niet genoeg smartwatches geproduceerd om aan de hoge vraag van dit moment te voldoen.