Apple wil in 2020 de markt van de augmentedrealityheadsets gaan veroveren. Volgens een artikel op Bloomberg zal de augmentedrealityheadset van Apple beschikken over een eigen display en een nieuwe chipset. Ook komt er een speciaal ontworpen besturingssysteem met de benaming rOS, wat staat voor reality operating system.

Tim Cook, CEO van Apple, liet al eerder weten dat augmented reality de manier waarop we technologie gebruiken voor altijd zal veranderen. Volgens Cook biedt Augmented reality meer mogelijkheden dan virtual reality, wat veel beperkter in gebruik is.

Apple test mogelijkheden van augmentedrealityheadset

Apple test op dit moment verschillende besturingsopties van de headset, waaronder hoofdgebaren, touch-panelen en stembediening via Siri. Een prototype van Apple's augmentedrealityheadset is nog niet klaar, daarom gebruikt men op het moment de HTC Vive om de mogelijkheden van augmented reality te onderzoeken.

Het bedrijf bracht al eerder ARKit uit voor iPhones en iPads. Deze biedt ondersteuning voor augmented reality en de applicaties die daarbij horen. Het komt daarom ook niet helemaal als een verrassing dat Apple op zoek gaat naar een product om het succes van de iPhones mee te kunnen benaderen, of zelfs overtreffen. Apple hoopt de technologie van de augmentedrealityheadset in 2019 klaar te hebben, waarbij de headset op zijn vroegst begin 2020 in de winkels zal liggen.