Vanaf nu kun je ook grotere horlogebandjes kopen voor de Apple Watch, en is de lederen band met gesp ook los verkrijgbaar.

Horlogebandjes

Niet iedereen die een Apple Watch wil kopen is een jonge vrouw of dunne man met kleine polsjes. Toch zou je dat bijna denken als je naar de afmetingen kijkt van de horlogebandjes die Apple beschikbaar stelde na de lancering van de Apple Watch. Verschillende bloggers en gebruikers van Twitter lieten de afgelopen maanden weten dat hun bandjes toch echt net wat te strak om hun pols zaten, waardoor ze gedwongen werden onofficiële bandjes te kopen. Nu komt daar gelukkig verandering in, want Apple heeft grotere horlogebandjes op haar website gezet. De nieuwe bandjes zijn geschikt voor polsen van wel 245 mm. Als je een schakelarmband had die je net wat te strak vond zitten, hoef je geen compleet nieuw bandje te kopen voor je Apple Watch. Er is namelijk een uitbreiding-set beschikbaar met zes extra schakels, waarmee je schakelarmband veertig millimeter langer wordt.

Als je minder schakels nodig hebt kan dat natuurlijk ook, want je kunt zelf kiezen hoeveel je er tussen voegt. De uitbreiding-set kost 59 euro, en is vreemd genoeg alleen verkrijgbaar in de lichte kleur, dus mensen met de donkere stalen Apple Watch hebben voorlopig pech. Voor de Apple Watch Sport is er ook een nieuw groter bandje beschikbaar, net zoals de schakelarmband 245mm lang. Ook bij de nieuwe sportbandjes zijn niet alle kleuren beschikbaar: voorlopig kun je alleen kiezen tussen zwart of wit. Of dat nog gaat veranderen is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Ook dit bandje kost 59 euro, en is via de website van Apple beschikbaar.

Voor de mensen die zo graag het lederen horlogebandje met gesp wilden kopen is er ook goed nieuws: je hoeft niet meer zoals voorheen een complete Apple Watch te kopen om het lederen bandje te krijgen. Je kunt kiezen uit drie verschillende maten en vier kleuren. Verwacht echter niet bijzonder goedkoop uit te zijn: je betaalt alsnog 269 euro voor het mooie bandje.