Apple heeft zojuist de opvolger van de Apple Watch aangekondigd. De Apple Watch Series 2 lijkt sprekend op zijn voorganger, maar is voorzien van verbeterde hardware. Er zijn ook enkele nieuwe modellen aangekondigd.

Keramisch materiaal

Zo is er vanaf nu ook een Apple Watch van keramisch materiaal beschikbaar. Deze spierwitte smartwatch is viermaal zo sterk als de roestvrijstalen variant, aldus Apple.

keramische Apple Watch Series 2

Nike + sporthorloge

Een andere nieuwe variant is in samenwerking met Nike gemaakt. De sportartikelenfabrikant heeft heel duidelijk zijn eigen design over het horloge neergelegd. Een met gaten opengewerkte, tweekleurige horlogeband in vier kleuren geeft onmiddellijk aan dat je met een sportief persoon te maken hebt. De apps op deze Apple Watch Nike + zijn speciaal bestemd voor mensen die rennen en wandelen.

Apple Watch Series 2 NIke +

GPS ingebouwd

Alle nieuwe Series 2-horloges hebben een ingebouwde gps-chip, waardoor de iPhone niet meer mee hoeft als een jogger een paar rondjes gaat rennen. Alle informatie over de tocht wordt bijgehouden en later gesynchroniseerd met de iPhone.

Series 1

De originele Apple Watch is niet vergeten. Die is ook nog steeds te koop, en krijgt een kleine update, namelijk dezelfde dualcore processor die Apple in de Series 2 stopt. Om onderscheid aan te geven, wordt deze opgefriste smartwatch de Apple Watch Series 1 genoemd. Apple doet honderd euro van de prijs af: de Series 1 kost nog maar 339 euro.

Nu echt waterdicht

Een eigenschap die alle Series 2-horloges met elkaar gemeen hebben, is verbeterde waterdichtheid. Met de eerste Apple Watch werd afgeraden om ermee te gaan zwemmen; hij was alleen spatwaterdicht. De Series 2 is waterdicht tot vijftig meter, en dat biedt zwemmers, surfers en andere watersporters de gelegenheid om het polssieraad mee te nemen in het water. Apple heeft veel moeite gestoken in nieuwe apps om de sportprestaties in het water vast te leggen. Zevenhonderd zwemmers zijn met een Apple Watch Series 2 gemonitord om betrouwbare data te krijgen. Daardoor geeft het horloge aan zwemmers precies aan hoe lang er is gezwommen en hoeveel calorieen er zijn verbrand in het water.

Apple Watch Series 2 in het water

Speaker

De verbeterde waterdichtheid was wel een probleempje met de speaker, die vanwege zijn eigenschap om lucht te laten trillen om geluid te produceren, open moest blijven. Apple heeft een manier gevonden om de trillingen van het speakertje zelf te benutten om die het water dat de kast via de luidspreker is binnengedrongen, er zelfstandig weer uit te werken.

Helderste Apple-scherm ooit

Het scherm van de Apple Watch Series 2 is het helderste - 1000 nits - dat Apple ooit in enig apparaat heeft gestopt. Daardoor is het scherm in helder zonlicht nog steeds goed af te lezen.

Video

In onderstaande video toont Apple de nieuwe Apple Watch 2.

Prijs en beschikbaarheid

De duurdere Apple Watch Edition in 18-karaats goud komt dit jaar niet meer terug, maar komt wel de keramische versie voor in de plaats. Ook komt er een Hermes-versie beschikbaar van de Apple Watch Series 2. Verder komt de nieuwe Apple Watch in aluminium in de kleuren goud, roségoud, zilver en spacegrijs. De roestvrijstalen variant komt in zilver en spacegrijs op de markt.

De Apple Watch Series 2 komt 16 september uit in Nederland en België, met een prijs die begint op 439 euro. De eerste generatie Apple Watch krijg een upgrade met S2-processor en dat model zal te koop zijn vanaf 339 euro. De keramische versie kost vanaf 1469 euro. Ook heeft Apple nog een aantal nieuwe kleuren en horlogebanden gepresenteerd.

Meer lezen?

Apple heeft vanavond ook de iPhone 7 gepresenteerd. Lees hier alles over de nieuwe iPhone 7 Plus.