Apple heeft vandaag een grote update voor WatchOS 2 aangekondigd, en twee nieuwe Apple Watch Sport modellen. Ook kondigde het bedrijf een hele rits aan nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch aan.

WatchOS 2

Apple heeft zojuist op haar grootste event ooit een grote update aangekondigd voor de Apple Watch: WatchOS 2. We wisten al langer dankzij de beta's voor ontwikkelaars dat de update voor het relatief jonge besturingssysteem er aan zat te komen, maar nu weten we ook wanneer iedereen ermee aan de slag kan: 16 september. We hebben dankzij Apple's WWDC-Keynote al kennis gemaakt met de meeste vernieuwingen. Denk aan native apps, waardoor veel apps nu sneller zullen gaan werken omdat ze geïnstalleerd worden op je Apple Watch zelf. Dat betekent dus dat je straks van applicaties gebruik kunt maken, zonder dat je daar een koppeling met je iPhone voor nodig hebt: een bekend WiFi-netwerk is het enige dat nodig is. Developers krijgen toegang tot verschillende functies van de Apple Watch, zoals de microfoon, speaker, accelerometer en de taptic feedback (voor trillingen). Ook zijn gebruikers straks in staat om video’s te bekijken op hun pols, zoals die van bijvoorbeeld Vine.

Daarnaast heb je de mogelijkheid meer dan twaalf vrienden toe te voegen, meerdere kleuren in je tekeningen te gebruiken, kun je direct reageren op e-mail en kun je communiceren via de audio van FaceTime. Ben je van plan Apple Pay te gebruiken, dan is het mogelijk om betalingen te verrichten vanaf je pols. Tevens is Siri in staat je met van alles te helpen: navigatie, apps starten of je HomeKit-apparaten bedienen: niets is te gek voor Siri. Daarnaast kun je met WatchOS 2 ook je Apple Watch als wekker gaan gebruiken. De Apple Watch krijgt namelijk een speciale nieuwe Nightstand-stand, waarmee het in feite een wekker wordt wanneer je 's nachts het horloge oplaadt.Apple toonde ook verschillende nieuwe apps voor de vorig jaar geintroduceerde Apple Watch, waaronder Facebook Messenger een app waarmee je een GoPro kunt bedienen.

Goudkleurige Apple Watch Sport

Tot nu toe moest je per se een Apple Watch Edition kopen als je een goudkleurige Apple Watch wilde, een smartwatch die minstens €11.200 kost. Daar komt binnenkort verandering, zo liet Apple vandaag weten tijdens de keynote. Er komt namelijk een goudkleurige Apple Watch Sport, die net zoals de andere Apple Watch Sport modellen voor €419 verkocht gaat worden. Je kunt kiezen tussen twee verschillende nieuwe kleuren: roségoud en normaal goud. Verder zijn de nieuwe modellen identiek aan de al bestaande Apple Watch Sport modellen, en zijn ze van dezelfde materialen gemaakt. Dat is dus wel een verschik met de Apple Watch Edition, die echt van goud is gemaakt.

Apple kondigde ook een hele rits nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch aan, in allerlei verschillende kleuren. Begin vorige week kwamen er al geruchten naar buiten dat Apple nieuwe horlogebandjes zou introduceren, wat dus blijkt te kloppen. De enige echte vernieuwende horlogeband zijn de nieuwe Hermes-bandjes, die in samenwerking met het bekende merk ontwikkeld zijn. Het zijn stijlvolle bandjes, die voor nodige afwisseling in Apple´s aanbod kunnen zorgen. Het eerste horlogebandje kun je twee keer om je pols winden, en het tweede horlogebandje is een stuk breder dan het standaard Apple Watch horlogebandje. De prijzen van de nieuwe Hermes-bandjes zijn nog onbekend.

Hermes Apple Watch

Beide bandjes zijn vanaf oktober in verschillende kleuren verkrijgbaar, hopelijk ook in Nederland. Apple heeft ook een bijbehorende Watchface ontwikkeld, die bij de strakke uitstraling van de bandjes passen. Ook toonde Apple een Product RED-bandje, waarvan een deel van de opbrengst naar de bestrijding van aids gaat. Verder toonde Apple in een video een grijs, rood, roze, oranje en marineblauw horlogebandje, die allemaal vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar zijn.