Apple heeft maandagavond de update naar watchOS 3.1.1 vrijgegeven. Alle Apple-Watch-modellen kunnen de software-update binnenhalen. Gebruikers krijgen nu toegang tot meer emoji en kunnen ook de huidskleur van die poppetjes uitkiezen.

watchOS 3.1.1 beschikbaar: zo download je de update

Apple heeft op maandagavond de nieuwste versie van watchOS vrijgegeven, namelijk watchOS 3.1.1. Deze nieuwe versie van het watchOS geeft gebruikers toegang tot een set nieuwe emoji. Ook kan de huidskleur van de mensachtige emoji worden aangepast, mocht je dat graag willen. Verder hoef je niets van 3.1.1 te verwachten, aangezien we hier met een kleine update te maken hebben. De update is overigens voor alle Apple Watch-modellen te downloaden. Het maakt dus niet uit of je nog een oude Watch hebt, of al een nieuwe, zoals de Series 2.

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 2? Klik dan hier.