Apple heeft op maandagavond de nieuwste versie van het watchOS officieel uitgebracht. Het gaat hier om watchOS 3.1. De update is nu te downloaden en brengt een groot aantal bugfixes met zich mee. Ook zijn er een aantal nieuwe opties.

Download watchOS 3.1

Apple heeft watchOS 3.1 gelanceerd voor de verschillende Apple Watch-modellen. Hoewel de nieuwe versie van watchOS zich voornamelijk focust op bigfixes en prestatieverbeteringen, heeft Apple toch een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het arsenaal van zijn smartwatch.

  • Nieuwe optie voor replaybubbel en fullscreen-effect in Berichten
  • Berichteneffecten kunnen worden geactiveerd met Reduce Motion aan
  • De Timer zal voortaan geen dubbele notificaties meer versturen
  • Probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de Apple Watch Series 2 niet volledig oplaadde
  • Probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de Activiteitenringen verdwenen
  • Probleem opgelost met Force Touch-opties in combinatie met third-party apps

Voordat je kunt beginnen met updaten, die je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 2? Klik dan hier.