Apple heeft laten weten dat iedereen met een Apple Watch om z'n pols nu de nieuwste software-update kan downloaden: watchOS 4.1. De update neemt de radio-applicatie met zich mee en voegt ondersteuning toe voor allerlei nieuwe emoji.

Download watchOS 4.1 voor Apple Watch

Eigenaars van een (moderne) Apple Watch kunnen nu de update naar watchOS 4.1 downloaden en installeren. Deze update neemt een aantal nieuwe dingen met zich mee. Zo is er nu de radio-applicatie, waarmee je naar de radiostations van Apple Music kunt luisteren wanneer je oordoppen hebt gekoppeld aan het apparaat. Daarnaast kun je muziek streamen via Apple Music of je iCloud-muziekbibliotheek, maar alleen wanneer je een Apple Watch Series 3 met gps hebt of wanneer je iPhone in de buurt is, laat Apple weten.

Net zoals de iPhones en iPads die geüpdatet worden naar iOS 11.1, zal ook de Apple Watch toegang krijgen tot honderden nieuwe emoji, waaronder nieuwe uitdrukkingen, vampieren, zombies, borstvoeding, dinosaurussen en nog veel meer. Daarnaast introduceert de software-update Gymkit. Met Gymkit is het voor de Apple Watch mogelijk te communiceren met externe apparaten waarmee je oefeningen doet, zodat de gegevens voor beide apparaten overeenkomen. Denk aan de tijd die je sport of het aantal verbrande calorieën.

Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 3? Check dan dit artikel.