Apple, LG en Valve hebben tien miljoen dollar geïnvesteerd in een bedrijf, genaamd eMagin, dat oled-microdisplays maakt voor VR- en AR-brillen. eMagin levert vooralsnog alleen producten aan de gezondheidszorg, het leger en industriële ondernemingen.

Apple, LG en Valve investeren in oled-microdisplays

Apple, LG en Valve hebben tien miljoen dollar geïnvesteerd in oled-microdisplays door in een bedrijf genaamd eMagin te investeren. Dit bedrijf levert vooralsnog alleen producten aan de gezondheidszorg, het leger en industriële ondernemingen. Maar mogelijk gaat eMagin nu ook producten maken voor de consumentenmarkt, nu drie grote bedrijven gericht op consumentenelektronica een grote investering hebben gedaan. Helaas is nog niet naar buiten gebracht om wat voor producten het gaat, maar mogelijk gaat het om twee soorten brillen.

De reden dat wordt gedacht dat deze bedrijven samen met eMagin werken aan virtual- en augmentedrealitybrillen, komt door de aanhoudende geruchten dat bijvoorbeeld Apple werkt aan een eigen augmentedrealitybril. Daarnaast hebben Valve en LG al beide virtualrealitybrillen op de markt uitgebracht en is er geen reden om te geloven dat ze daarmee gaan stoppen, nu de markt steeds meer went aan dergelijke producten. Daarnaast werken LG en Valve, van oorsprong een game-ontwikkelaar en ook eigenaar van Steam, ook samen aan een nieuwe virtualrealitybril.