Apple is naar buiten gekomen met een nieuwe update voor zijn Apple Watch: watchOS 2.2.1 beta 1. Het bedrijf kreeg hoogte van een aantal bugs in watchOS 2.2 en maakte vervolgens de keuze om met een update naar buiten te komen. Niet iedereen kan de nieuwste update al binnenhalen voor zijn smartwatch. Momenteel is die update namelijk alleen te downloaden voor ontwikkelaars.

Twee weken geleden kwam Apple naar buiten met de update watchOS 2.2. De update was begin 2016 al beschikbaar voor software-ontwikkelaars en het leverde al gauw de nodige voordelen op. Zo is het sindsdien mogelijk om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen en nam Apple de Kaarten-app flink onder handen. Later bleek echter dat er toch een aantal bugs ingeslopen waren. Daarmee is het bedrijf aan de slag gegaan, al heeft het nog niet bekend gemaakt welke bugs zijn opgelost.

watchOS 2.2.1 beta 1 downloaden

Alleen ontwikkelaars kunnen momenteel dus gebruik maken van de update. Om watchOS 2.2.1 beta 1 te kunnen downloaden, dient men de Apple Watch gekoppeld te hebben aan een iPhone. Daarnaast moet het horloge nog minimaal 50 procent vol zijn en moet het horloge in de oplader worden geplaatst. Op de iPhone, die in de buurt van het horloge moet zijn, moet vervolgens het menu 'Algemeen' aangeroepen worden, gevolgd door 'Software-update'.