Beddit heeft aangekondigd overgenomen te zijn door Apple. De accessoire wordt omschreven als 'Fitbit voor slaaptracking'. Dit kan mogelijk inhouden dat Apple een vorm van slaaptracking introduceert met de release van het aankomende watchOS 4.0.

Beddit overgenomen door Apple

De Apple Watch is een stapje dichter bij een goede voorziening wat slaaptracking betreft. Apple zou namelijk binnenkort een nieuwe app daarvoor kunnen introduceren of zelfs een dergelijke functie in het aankomende watchOS 4.0 (of een ander versienummer) kunnen gaan introduceren. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk Beddit overgenomen, een accessoiremaker die ook wel eens wordt omschreven als 'Fitbit voor slaaptracking'. Nu dienen gebruikers van die accessoire nog een sensor onder het matras te plaatsen om de slaap te tracken.

De huidige app van Beddit is al in staat data uit te wisselen met je iPhone of Apple Watch, dus de vertaalslag is ook zo gemaakt vanuit het bedrijf. Naast het bijhouden van je slaaptijd, kan de accessoire ook zien hoe efficiënt je slaapt, hoe het met je hartslag gesteld is, hoeveel vocht je verliest, hoe warm je bent, hoeveel je beweegt, of je snurk en hoe het met de temperatuur en vochtigheid gesteld is in de slaapkamer. Of de Apple Watch straks al deze mogelijkheden gaat krijgen, lijkt onwaarschijnlijk. Apple moet zelf nog iets aankondigen.