Apple werkt samen met de Amerikaanse universiteit Stanford en een IT-bedrijf aan een onderzoek of de Apple Watch hartproblemen kan opsporen. Mocht de smartwatch dat kunnen, dan wordt het waarschijnlijk een interessant product voor patiënten met een verhoogd risico.

Apple Watch en hartproblemen

CNBC meldt dat Apple momenteel een onderzoek wil uitvoeren om te kijken of de Apple Watch gebruikt kan worden voor het detecteren van hartproblemen. Dat onderzoek zou gedaan worden in samenwerking met de Amerikaanse universiteit Stanford en het medische IT-bedrijf American Well. Het onderzoek zou later dit jaar moeten plaatsvinden. Het gaat in het specifiek om hartritmestoornissen die betrekking hebben op boezemfibrillaties. Hoewel deze stoornis niet levensbedreigend is, kan het wel voor enkele problemen zorgen.

Daarom moet die wel behandeld worden. Mocht je een dergelijke stoornis krijgen, dan kan het zijn dat je vaker te maken krijgt met bloedproppen en beroertes. Dat Apple deze stap zou willen zetten, komt niet geheel uit de lucht vallen. Eerder liet directeur Tim Cook al vallen dat hij graag zou zien dat de Apple Watch ook gebruikt kan worden in de zorg, maar tot op heden zijn er nog geen echte stappen gezet die daarvoor zorgen. Vanavond kondigt Apple overigens een nieuwe versie van de Watch aan, als we de geruchten mogen geloven.