Er is een nieuwe hint dat Apple werkt aan augmentedrealitytechnologie. Het bedrijf uit Cupertino heeft het Duitse SensoMotoric Instruments overgenomen. Dat werkt aan eyetracking-technologie en dat is van groot belang voor de praktische bruikbaarheid van AR-headsets.

Apple bevestigt overname

Apple bevestigde tegenover de site Axiom dat het Duitse bedrijf overgenomen is. Dat bestaat sinds 1991 en heeft eyetracking-technologie in ontwikkeling. Daarmee zouden AR-toepassingen beter moeten werken. Veel details over de overname gaf het bedrijf overigens niet. Het statement van de Apple-woordvoerder luidde als volgt:
“We kopen van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven, en over het algemeen praten we niet over onze bedoelingen of plannen.”

De bevestiging komt nadat de site MacRumors eerder al stelde dat de Duitse onderneming overgenomen was. Dat vertelde het op basis van bronnen binnen de iPhone-maker en documenten die het in handen wist te krijgen. Nu is dat verhaal dus bevestigd.

Augmented reality

Het Amerikaanse bedrijf steekt al langer tijd en energie in de ontwikkeling van AR-producten. CEO Tim Cook vertelde in het verleden al eens dat hij gelooft dat de technologie de toekomst heeft, meer nog dan bijvoorbeeld virtual reality. Het bedrijf van Cook nam recent al een stap richting augmented reality.

Toen Apple het mobiele besturingssyteem iOS 11 presenteerde, bleek daar een speciale AR-ontwikkelingskit in te zitten. Ook horen we al tijden dat het AR-functies wil inbouwen in de camera-app van iPhones en iPads. Verder werd in november vorig jaar het gerucht de wereld in geholpen dat Apple een Google Glass-achtige augmentedrealitybril bouwt. Volgens de laatste verhalen zou die bril zo rond 2018 of 2019 op de markt komen.