Apple heeft een nieuw patent in handen gekregen. In het patent staan oordoppen beschreven, die zijn voorzien van biometrische sensoren. Met dit product wil Apple de hartslag, lichaamstemperatuur en andere lichamelijke eigenschappen gaan meten.

Oordoppen met biometrische sensoren

Apple heeft een patent in handen gekregen voor een sports monitoring system for headphones, earbuds and/or headsets, waarmee lichamelijke eigenschappen gemeten kunnen worden, zoals de hartslag, lichaamstemperatuur en meer. Het patent was in 2008 ingediend en in 2014 geüpdatet. Het apparaat zou aanvankelijk met bewegingen bediend kunnen worden. Zo zou je met je hoofd naar links, rechts, voren of achteren kunnen bewegen voor verschillende doeleinden. Maar inmiddels ligt de nadruk op touchbediening en stemaansturing.

In het patent staat ook beschreven hoe de oordoppen met biometrische sensoren zijn werk zou kunnen doen. Zo zouden gebruikers de oordoppen kunnen indoen, en een klein aanhangsel aan een draadje achter het oor kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er nog twee versies, die op eenzelfde wijze hun werk zouden kunnen doen. Sommige features die zijn beschreven in dit patent komen we al tegen in de AirPods van het bedrijf, zoals de accelerometer. Mogelijk biedt dit patent een kijkje in de toekomst van de draadloze oordoppen van het bedrijf.

apple-oordoppen-biometrisch-2