Patently Apple, een site die alle nieuwe patenten van Apple in de gaten houdt, is een patent tegengekomen voor een vreemdsoortige smartwatch. Die is min of meer rond en het scherm strekt zich uit over zowel de wijzerplaat als het bandje.


Flexibel scherm

De smartwatch is dan ook geconstrueerd uit een flexibel scherm dat rondom de pols wordt gevouwen. Het geheel heeft het uiterlijk van een horloge. Op plaatjes bij het ingeleverde patent is te zien dat de aanraakgevoeligheid niet ophoudt bij het scherm van de wijzerplaat. Je kunt een heel eind op de horlogebandjes aan weerszijden tikken om het apparaat te bedienen.


Dun randje

Misschien is het hele ding inclusief band wel aanraakgevoelig, dat wordt niet helemaal duidelijk uit de omschrijving. Een superdun randje rondom het scherm, dat dus het hele horloge van wijzerplaat tot gesp omvat, maakt het horloge af.


Televisie

Het is niet helemaal helder wat er vervolgens staat, want ineens gaat het over televisies met een flexibel display. Kennelijk wil Apple daar ook wat mee, maar wat het precies met de smartwatch te maken heeft, blijft nogal duister. Wellicht gaat het domweg om twee patenten die gelijktijdig zijn ingediend onder dezelfde naam, want het gaat in beide gevallen om apparaten met een flexibel display.


Rond, vierkant?

Bij het plaatje van de smartwatch dient opgemerkt te worden dat Apple zelden of nooit zijn apparatuur ontwerpt volgens de plaatjes in patentaanvragen. Er is al eens eerder een tekening, behorend bij een patent, naar buiten gekomen met een ronde Apple Watch. Zoals we weten is de Apple Watch vierkant en lijkt Apple voorlopig niet van plan te zijn om dat te veranderen.

Bij patenten moet ook altijd opgemerkt worden dat het onzeker is of Apple ze ooit in een apparaat gaat gebruiken. Maar met de hoge vlucht die flexibele displays de laatste tijd nemen, is het niet uitgesloten dat ook Apple hieraan begint.