Apple heeft een horlogeband voor Apple Watch gepatenteerd, die opvouwbaar is en kan dienen als beschermend omhulsel voor het scherm van de smartwatch. Of we ooit een dergelijk Apple-product in de winkel zien, is echter niet te zeggen.

Deze band kan je Apple Watch ook beschermen

Apple heeft een horlogeband voor de Apple Watch gepatenteerd, die kan dienen als een beschermend omhulsel wanneer de drager het horloge weg legt. De band is langer dan gewone horlogeband en bevat magneten, waardoor je hem om het scherm van de Watch kunt vouwen. De horlogeband maakt gebruik van een special magnetenpatroon, die aan elkaar klikken wanneer ze over elkaar heen worden gelegd. Check de onderstaande afbeelding om daar een beter beeld van te krijgen: de N moet steeds aansluiten op de S.

apple-watch-horlogeband-opvouwbaar2

Wanneer de horlogeband dan om het scherm wordt gevouwen, dan zou dat scherm voorzien zijn van een dubbele beschermlaag. Dit is vooral handig voor de wat goedkopere modellen van de Apple Watch, die geen krasvrij scherm hebben zoals de duurdere modellen wel hebben. Wat echter een horlogeband als deze zou moeten kosten, is niet bekend. Apple heeft er namelijk nog geen product van gemaakt. Ook is nog helemaal niet zeker of dit daadwerkelijk een product wordt of alleen bij een idee blijft. Misschien is het iets voor de Apple Watch 2.