Apple zou bij toeleveranciers in Azië orders hebben geplaatst voor componenten die in de Apple Watch 2 terecht moeten komen. Dat meldt Digitimes.

Samsung mag chip Apple Watch 2 maken

Het is altijd een beetje oppassen met de geruchten van Digitimes, want deze Aziatische nieuwssite heeft ongeveer net zo vaak gelijk als ongelijk. Als het gerucht waar is, hebben Samsung en Advanced Semiconductor Engineering de bestellingen binnen voor het leveren van NAND opslaggeheugenchips en processoren voor de nieuwe smartwatch van Apple.

Releasedatum: 2016 of 2017?

Digitimes meldt verder niet hoe het zit met de releasedatum van de nieuwe Apple Watch. Daarover doen twee verhalen de ronde. Verhaal 1: er komt binnen enkele maanden, waarschijnlijk tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference komende zomer, een soorrt s-versie van de bestaande Apple Watch uit. Een lichte upgrade van de huidige Apple Watch, net als Apple met de iPhone doet: jaarlijks een nieuwe iPhone maar eenmaal per twee jaar een geheel nieuw design, en in de 'tussenjaren'  een upgrade met het achtervoegsel S (zoals de iPhone 6S Plus).

Nieuw design of niet?

Verhaal 2: volgend jaar komt Apple met een geheel nieuw design. Dunner, meer functies, wellicht een camera. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, overigens.

Opvolger

Alleen Apple weet momenteel wat het bedrijf gaat doen, dus hier valt verder weinig over te zeggen. Maar als er daadwerkelijk nu al onderdelen voor een nieuwe smartwatch worden besteld, geeft dat aan dat Apple in ieder geval bezig is met de opvolger van de populairste smartwatch ter wereld.