Tijdens het Apple Event heeft Apple als eerste de nieuwe Apple Watch Series 4 gepresenteerd. De grootste verandering ten opzichte van de vorige generatie is het grotere scherm. Het edge-to-edge display is dertig procent groter dan de Series 3.

Uiteraard zijn er weer een hele hoop nieuwe watchfaces te kiezen die gebruikmaken van het grotere scherm. Tevens is er hierdoor meer ruimte om informatie van geopende apps te tonen. De digitale kroon (draaiwieltje) is volgens Apple volledig opnieuw ontworpen en ook de speakers zijn vijftig procent luider dan voorheen. Dit is met name handig voor stembediening met Siri, die je nu beter zou moeten verstaan. Alle modellen krijgen een keramische achterkant, waardoor krassen minder snel een kans krijgen. De microfoon verhuist naar de andere kant om op deze manier vervelende echo's te voorkomen naast de speaker.De processor in de nieuwe Apple Watch Series 4 is de 64-bits S4-processor, waardoor het nieuwe model twee keer sneller moet zijn dan het vorige model. De nieuwe 3-axis gyroscoop is nog nauwkeuriger geworden, waardoor de Apple Watch kan herkennen als je valt of op een andere manier onderuit gaat. Hiermee kun je direct de nooddiensten via de Apple Watch alarmeren. Daarnaast wordt gedetecteerd als je zestig seconden niet hebt bewogen, waarna hulpdiensten automatisch opgeroepen worden, terwijl direct je locatie wordt verzonden.

Apple Watch Series 4 kan hartproblemen herkennen


De grote trekpleister voor de Apple Watch Series 4 is de vernieuwde hartslagmeter. Hier kun je uiteraard weer een groot aantal lichamelijke activiteiten mee tracken, maar er is meer. Niet alleen kunnen hartproblemen door de Watch ontdekt worden, ook is het mogelijk om een ECG (hartfilmpje) te maken. 
 

De nieuwe Apple Watch ondersteunt bluetooth 5.0 en kan vanaf 14 september als preorder besteld worden. Vanaf 21 september zal de Apple Watch geleverd worden. Het nieuwe model komt in twee verschillende maten en in verschillende kleuren, namelijk silver, gold en space gray. De versie met wifi en gps kost 399 dollar, terwijl de Apple Watch met mobiel internet 499 dollar gaat kosten. Deze laatste zal echter niet naar Nederland komen.

watchOS 5 komt op 17 september


Tijdens het Apple Event werd ook bekendgemaakt dat watchOS 5 vanaf 17 september beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Apple heeft tijdens de zomer hard gewerkt aan functies als Walkie Talkie en de Podcasts-app voor op de Apple Watch. Hiermee kun je zonder tussenkomst van een iPhone podcasts downloaden en streamen. Gebruikers kunnen gemakkelijk upgraden van watchOS 4 door te kiezen voor Software Update (Watch app > General).