In de nieuwe update voor Android Wear zitten een aantal Apple-referentie verborgen. Betekent dit dat de iOS-integratie aanstaande is? Als het aan Apple ligt, wellicht nooit - desondanks lijkt Google zich toch voor te breiden.

Android Wear naar iOS?

Dat Google werkt aan iOS-ondersteuning, is op dit moment niet meer te ontkennen. Maar mocht je er nog niet zeker van zijn, dan helpt wellicht de berichtgeving rondom het feit dat er Apple-referenties zijn opgedoken in de nieuwe software-update voor het platform. Handige jongens zijn de termen com.apple.tips, com.apple.AppStore en com.apple.Tap-to-Radar tegengekomen in de broncode. Onduidelijk is nog waar de referenties naar refereren of mee communiceren, maar dat ze er zijn wijst op één ding: Google bereidt zich voor.

Als Google echt voor de iOS-integratie wil gaan, dan heeft het nog een aantal drempels om overheen te stappen. Google mag dan technisch gezien wel in staat zijn Android Wear met een iPhone te koppelen, zonder goedkeuring Apple komt het bedrijf echter nergens. Om Android Wear te koppelen, heeft de iPhone een Android Wear-applicatie nodig. En applicaties kun je (officieel) enkel via e App Store downloaden. En Apple staat nou niet bekend om het feit dat het referenties naar andere platformen toelaat binnen de eigen digitale winkel.

Een jaar geleden had dit misschien geen probleem geweest. Maar nu Apples eigen smartwatch op de markt is, wil het bedrijf natuurlijk iedereen met een iOS-apparaat aan de Apple Watch krijgen. In het verleden heeft Apple ook vaak genoeg apps verbannen van de App Store, die op één of andere manier een verwijzing hebben naar Android. Google heeft wel al een aantal applicaties op de App Store staan, dus er bestaat misschien een mogelijkheid dat dit toch staat te gebeuren. Zeg nooit nooit - wie weet volgt de aankondiging snel.