Apple heeft een patent geregistreerd voor een eigen VR-bril. Daar kan een iPhone in geschoven worden als het kloppend hart ervan.

Apple is tot dusver nog niet actief op de markt voor virtual of augmented reality, maar CEO Tim Cook ziet al lang grote toekomst in deze nieuwe verschijnselen. Nu is daar dan het eerste concrete uitvloeisel van te zien. De VR-bril van Apple werkt alleen als er een iPhone in zit. Die wordt via een lighting-aansluiting in de bril bevestigd.

Lightning-connector

Het patent beschrijft een apparaat dat op het hoofd wordt bevestigd, en dat de mogelijkheid heeft om zichzelf te koppelen met een smartphone van Apple. Daarmee kunnen beelden op het telefoonscherm worden getoond. De headset is voorzien van ingebouwde oortelefoons, een lightning-connector om de headset en de iPhone  met elkaar te koppelen en aangepaste lenzen om de beelden vlak voor de ogen te brengen.

Apple VR-bril b

Bril-achtig ontwerp

De VR-bril van Apple krijgt het ontwerp van een echte bril, aan de plaatjes te oordelen. Maar wat er nou precies mee kan, blijft in de patentaanvraag nogal onduidelijk. Mogelijk wil Apple de VR-bril alleen registreren bij het octrooibureau om alvast een deel van de VR-markt te beschermen. Maar het kan net zo goed zijn dat de eerste VR-bril van het bedrijf al volgende maand verschijnt.

Apple is voorzover bekend achter de schermen al bezig om een VR-systeem samen te stellen. Ook kunnen er nog augmented reality-apparaten worden gepatenteerd.