Apple heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf de losse achterkant van de eerste generatie Apple Watch voor niets kan laten repareren. Dit is inmiddels de tweede keer dat Apple de garantieperiode van de smartwatch heeft verlengd.

Losse achterkant van de Apple Watch

Apple heeft de garantieperiode van de eerste generatie Apple Watch verlengd naar drie jaar extra na de datum van aankoop. De technici bij Apple zullen nu ook je Apple-smartwatch repareren wanneer de achterkant is losgekomen, schrijft MacRumors. Het probleem met de loskomende achterkant wordt momenteel uitgebreid besproken op fora, zoals Reddit, maar Apple is er zelf stil over. Wel heeft het bedrijf via een interne memo aan die technici laten weten dat de reparatie gratis is. Dit beleid geldt voor alle eerste generatie versies.

Eerder zorgde Apple er al voor dat de garantieperiode werd verlengd voor een ander probleem met de Apple Watch. De populaire smartwatch kon namelijk last krijgen van batterijen die begonnen op te zwellen, waardoor het scherm van het polsapparaatje kon gaan uitsteken. Destijds liet het bedrijf ook niet weten dat dergelijke problemen onder de garantie vallen en werden alleen de technici op de hoogte gebracht via een memo. Mocht je ook maar een probleem hebben met je Watch, neem dan vooral contact op met de Apple Store.