De iPhone-maker Apple schijnt een team op agumented reality wear te hebben gezet, die zich focust op Google Glass-achtige technologie. Apple wil het echter niet bij laten en zou het team hebben uitgedaagd verder te kijken.

Gerucht: Apple bekijkt augmented reality wear

Analist Gene Munster denkt dat Apple zich momenteel bezighoudt met augmented reality. Het team dat Apple hierop heeft gezet, zou in staat zijn een platform neer te zetten die wellicht net zo groot als de smartphone van vandaag de dag. Niet in de laatste plaats omdat Apple in staat is producten te maken die mensen ook echt daadwerkelijk willen - los van de gebruikte technologie. Met augmented reality wear bedoelen we zoiets als Google Glass: een apparaat die een extra laag over de realiteit heen legt en die per situatie aanpast.

Hoewel Google al veel furore heeft gemaakt met Glass, is het ook zo dat het bedrijf uit Californië het project voorlopig op pauze heeft gezet en is het zo dat de consument de bril momenteel niet meer kan kopen. Waarom zou Apple dan wel slagen waar Google dat niet deed? Daarvoor kijkt Munster naar de Apple Watch, waar Apple duidelijk stijl boven technologie gekozen heeft. En de analist gelooft er nu in dat Apple in staat is de augmented reality wear te combineren met een mooi design, zodat mensen er daadwerkelijk mee willen rondlopen.

Maar dit betekent niet dat Apple binnenkort ineens een nieuw product lanceert: de ar-wear van Apple zou nog jaren op zich laten wachten. Munster denkt dat het bedrijf uit Cupertino momenteel de mogelijkheden onderzoekt voor een dergelijke bril, die ervoor moeten zorgen dat-ie er niet alleen goed uitziet, maar ook nog sociaal gezien geaccepteerd wordt. Apple heeft overigens ook een aantal patenten in handen waar je uit op zou kunnen maken dat het bedrijf er mee bezig is, waaronder het Transparent electronic device-octrooi.