In aanloop naar de lancering van de Apple Watch lijkt Apple ervoor te kiezen concurrerende producten uit de schappen in zijn eigen winkels te weren. Tot nu toe was het altijd mogelijk om fitness trackers van Jawbone, Fitbit en Nike aan te schaffen bij een Apple Store, maar de producten lijken nu uit het assortiment te verdwijnen. Vooral het weren van het Nike product kan als opvallend gezien worden, want Tim Cook maakt deel uit van van het bestuur van Nike.

Het Amerikaanse Re/Code heeft een klein onderzoek gedaan onder verschillende Apple Stores in Amerika en het lijken vooral de om te pols te dragen wearables te zijn die niet langer welkom zijn in Apple's schappen. Dat betekent dus dat een broekclip zoals de Jawbone Move en de Wahoo Tickr X Multi Sport hartslag monitor (review) nog steeds te te koop zijn. Of deze stap van Apple bedoeld is om het de concurrentie moeilijker te maken of om ruimte te creëren voor een de de Apple Watch in de toch al goed gevulde winkels is natuurlijk een kwestie van interpretatie, de waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden.

Op het moment van schrijven zijn de producten in Nederland nog wel beschikbaar, in ieder geval in de Apple Store in Haarlem. Of er nieuwe voorraden zullen komen is nog niet bekend.