Volgens een voorspelling van het onderzoeksbureau CCS, gaat Apple in 2015 zo'n twintig miljoen stuks van de Apple Watch verkopen. Daarmee zou het bedrijf in één jaar tijd een kwart van de wearables-markt in handen krijgen.

20 miljoen Apple Watches

CCS heeft zijn nieuwste projectie en verwachtingen online gezet over de wearables-markt voor het komende jaar. Met de titel Wearables Market: 2015 is Year That Will Make or Break the Smartwatch probeert het onderzoeksbureau te voorspellen wat er dit komende jaar gaat gebeuren op de markt. Het gaat hier met name om smartwatches en in mindere mate de fitnesstrackers. Het bureau verwacht dat we dit jaar met z'n allen vol voor wearables gaan, aangezien de markt van 29 miljoen wearables moeten gaan groeien naar 172 miljoen, in 2018.

De meest populaire producten worden dus de slimme horloges en die smartbands en het hoogtepunt van die populariteit ligt in 2015. CCS verwacht dat Apple er met de eer vandoor gaat als het gaat om het meest populaire apparaat op de wearables-markt: het bureau verwacht dat Apple dit jaar al twintig miljoen van die slimme horloges gaat verkopen, waarmee het aan het einde van 2015 al een kwart van de markt in handen heeft. Als we dan alleen kijken naar het basismodel van 349 dollar, dan zet Apple mogelijk zeven miljard dollar om met de Apple Watch.

Het hoofd van het onderzoeksteam, Ben Wood, denkt dat Apple de wearables-markt gaat kickstarten en naar het volgende niveau brengt qua groei. En zelfs andere bedrijven helpt met groeien, aangezien er momenteel al een aantal actieve concurrenten op de markt aanwezig zijn. Verder verwacht CCS dat de smartbands (fitnesstrackers, bijvoorbeeld die van Fitbit) ook in populariteit zullen stijgen. Die markt moet gaan verdubbelen dit jaar. Hoe het allemaal gaat aflopen, weten we natuurlijk nog niet. Maar het zijn in elk geval interessante voorspellingen.