Uit onderzoek van KGI Secruties blijkt dat Apple waarschijnlijk minder smartwatches zal verkopen in 2016 dan in 2015 het geval was. De nieuwe versies van de smartwatch van het bedrijf zullen niet zo populaire zijn, vanwege het gebrek aan 'killer' applicaties.

Minder verkochte smartwatches van Apple in 2016

Apple zal waarschijnlijk minder smartwatches gaan verkopen in 2016 dan in 2015, meldt KGI Secruties na onderzoek te hebben gedaan. De nieuwe slimme horloges, de Series 1 en de Series 2, zullen minder goed gaan verkopen dan hun voorganger, omdat er een gebrek is aan 'killer' applicaties. Ook de korte accuduur en het hevig leunen op de iPhone zorgen ervoor dat mensen niet zo happig zijn naar de nieuwe modellen. Tot op heden hebben de smartwatches ook Fitbit niet in de weg gestaan, en daar verandert de Series 1 ook niets.

Daarom verwacht het bedrijf er slechts 8,5 tot negen miljoen exemplaren verkocht zullen worden in het fiscale jaar van 2016.

Based on these considerations, we revise down our 2016F shipments projection for the entire Apple Watch line from 10.0-10.5mn units to 8.5-9.0mn units (vs. 10.4mn units in 2015). We now predict 2016F Apple Watch sales will decline from 2015 (with shorter selling time of eight months).

De techgigant zelf heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel slimme horloges er zijn verkocht, waardoor het moeilijk te zeggen is hoe populaire de slimme horloges daadwerkelijk zijn. De nieuwe modellen lijken ook nog eens ontzettend op de oudere varianten, maar bieden wel degelijk nieuwe eigenschappen aan. Zo is de Series 2 waterdicht en heeft de Series 1 (een verbeterde versie van de eerste Watch) een betere processor.