Apple heeft een patent ingediend voor het concept van een smartring wearable, waar onder meer een klein schermpje in zit. Naast een scherm, zou de ring ook een microfoon en zelfs een camera moeten bevatten.

Patent: de smartring wearable van Apple

Apple zou op dit moment kunnen werken aan een smartring wearable, blijkt uit een patent dat is aangevraagd bij de US Patent and Trademark Office. Net zoals de meeste smartwatch op dit moment, zou de ring ook gekoppeld moeten worden om alles uit alle functies te halen, maar zou het ook kunnen zijn dat enkele functies los van de telefoon kunnen werken. De ring zou niet alleen een eigen scherm, maar ook een microfoon en zelfs een camera aan boord hebben, evenals een trilmotor voor de haptische feedback.

Ook zou er techniek voor motion sensors aanwezig zijn en zelfs een biometrische sensor, zodat je de ring kunt bedienen met bewegingen, trillingen en natuurlijk meer. Zo kan een vuist een handeling zijn die de ring kan omzetten in een bepaalde interactie - maar dat is speculatie onzer zijde. De ring zou gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld de Apple TV te bedienen of misschien wel een tablet. De mogelijkheden lijken in elk geval eindeloos, aangezien je in principe ook een auto of je complete home cinema set zou kunnen aansturen.

Het is nu wachten op Apple die eventuele plannen met betrekking tot de smartring wearable gaat aankondigen. Maar het kan ook zomaar zijn dat Apple gewoonweg een patent wil laten vastleggen, voor de zekerheid.