De Apple Watch 2 lijkt in vergelijking met zijn voorganger dunner te gaan worden. Apple heeft er namelijk voor gekozen om gebruik te gaan maken van een ander soort glas. Daardoor kan het horloge dunner worden dan zijn voorganger, zo heeft Digitimes naar buiten gebracht. Het medium baseert zijn verhaal op informatie van TPK Holding, een van de leveranciers van Apple.

Apple Watch 2 krijgt dunner glas

Voor de Apple Watch 2 heeft Apple er naar verluidt voor gekozen om te kiezen voor een OLED-scherm van One Glass Solution (OGS). Het is een speciaal soort glas dat ervoor kan zorgen dat het horloge dunner wordt dan zijn voorganger. Of de smartwatch ook daadwerkelijk dunner zal worden, is volgens Mashable nog even afwachten. Dat medium sluit namelijk niet uit dat Apple de ruimte bijvoorbeeld gaat gebruiken om een grotere accu in de smartwatch te plaatsen of andere onderdelen waar voorheen te weinig plek voor was.

Ongetwijfeld gaan we binnenkort antwoorden krijgen op die vragen. Naar verwachting zal Apple in de herfst van dit jaar zijn nieuwe smartwatch introduceren. Andere geruchten denken juist weer dat Apple zijn nieuwste smartwatch tegelijkertijd met watchOS 3 gaat lanceren, het nieuwste besturingssysteem dat eraan komt voor de Apple watches.