De Apple Watch ligt nog niet eens in de winkels, maar de eerste geruchten geven ons alweer een goed beeld van wat Apple van plan is met de Apple Watch 2.

Apple Watch 2

Het is nog maar twee maanden geleden dat de Apple Watch gelanceerd werd in Amerika, en in Nederland moeten we nog wachten tot we het slimme horloge van Apple kunnen bestellen, maar de eerste geruchten over de tweede generatie duiken alweer op. Verschillende Anonieme bronnen hebben namelijk Apple's plannen voor de Apple Watch 2, de wearable die in 2016 uit moet komen, onthuld. We zetten alle verwachte specificaties op een rijtje.

Facetime camera

Apple is van plan om een videocamera te gaan verwerken in de bovenste rand van de Apple Watch 2, zodat gebruikers FaceTime kunnen gebruiken om hun pols. De toevoeging zou goed passen bij Apple's plan om de functionaliteit van FaceTime te verbeteren, waarover het bedrijf sprak tijdens de Worldwide Developers Conference eerder deze maand. Met WatchOS 2.0 kunnen FaceTime-oproepen wel beantwoord worden met de Apple Watch, maar dan wordt logischerwijs alleen de audio gebruikt, en zie je niet degene die je aan het bellen bent.

Ook zonder iPhone

Op dit moment werken veel van de functies van de Apple Watch niet als je iPhone niet in de buurt is, waardoor je toch zwaar afhankelijk bent van je telefoon. Volgens de anonieme bronnen is Apple Watch bezig met een initiatief genaamd "tether-less", waardoor de Apple Watch 2 meer op zichzelf kan. Het bedrijf gaat een nieuwe en meer dynamische chipset in het nieuwe horloge verwerken, waardoor meer apps op zichzelf gebruikt kunnen worden. Zware taken kunnen nog steeds alleen uitgevoerd worden met een iPhone erbij, maar veel alledaagse functies zullen gaan werken zonder iPhone.

Accuduur

Alhoewel volgens marktonderzoek van Apple de accuduur van de Apple Watch genoeg is voor de meeste gebruikers, blijft de Apple Watch achter bij verschillende Android Wear horloges. Volgens een anonieme bron bewijst apple's onderzoek dat de gemiddelde consument aan het einde van de dag nog 40% batterij overheeft, wat een prima prestatie is. Daarom is Apple ook niet bezig met het verbeteren van de accuduur van de Apple Watch, en zal de Apple Watch 2 ongeveer even lang meegaan als het eerste model.

Meer modellen

Apple is ook aan het kijken naar meer verschillende Apple Watch modellen voor de Apple Watch 2. Je zou verwachten dat het bedrijf ook meer goedkopere modellen wil introduceren, maar volgens verschillende bronnen wil het bedrijf meer modellen introduceren met een prijskaartje dat tussen de Stainless Steel en de 18-karaats Apple Watch valt. Apple wil namelijk meer mensen aantrekken met smartwatches die tussen de $1,000 en $10,000 gaan kosten. Hoe die modellen er precies uit gaan zien en of het bedrijf ook nieuwe materialen gaat gebruiken is nog niet bekend.