Apple heeft een nieuw patent voor de Apple Watch geregistreerd, waarin het woord camera voorkomt op een bedieningsknop. Dat is wellicht een hint dat de Apple Watch 2 straks over een eigen camera beschikt.

Twee Apple Watch-patenten

Er zijn eigenlijk twee patenten ingediend. Een waarin de bediening van de smartwatch wordt beschreven, en een waarin het ontwerp wordt aangepast met extra knoppen aan de linkerzijkant van het horloge. Wat die knoppen op die plek precies gaan doen, is nog niet helder. Waarschijnlijk zijn ze door software-ontwikkelaars of door de gebruiker zelf te programmeren met extra functies.

Selfies, irisscans, QR-code scans

Op de plaatjes en in de beschrijvingen is echter geen camera te zien. Wat er precies bedoeld wordt met de vermelding hiervan, is dan ook nog steeds duister. Wellicht kan ook de camera van een verbonden iPhone ermee worden bestuurd.

Het patent vermeldt simpelweg dat de camera op de Apple Watch daar ' is georiënteerd om gebruikers in staat te stellen foto's te maken van nabije objecten, zols een barcode of een QR-code.' Voorts wordt vermeld dat de camera op de voorkant zou kunnen zitten 'om beelden van de gebruiker te maken'. Selfies dus. En wellicht behalve foto's ook filmpjes.

Apple Watch 2

Nu is het met Apple-patenten altijd zo dat het maar afwachten is of die ooit in echte producten gebruikt zullen worden, dus of er een camera in de eerstvolgende nieuwe versie van de Apple Watch zal zitten, is nog hoogst onzeker. Wellicht zien we hem pas in de Apple Watch 3, o helemaal niet. Maar andere bedrijven zijn al druk aan het experimenteren met irisscanners, gezichtsherkenning en een smartwatch met ingebouwde camera maakt dat soort zaken erg eenvoudig.

Voorts zijn er twee nieuwe knoppen te zien op de patentplaatjes. Aan de linkerkant.

Wat die voor functie krijgen, is nog niet duidelijk.