Er is een nieuw gerucht opgedoken over de Apple Watch 2, of in elk geval de nieuwste Apple Watch die het bedrijf uit Cupertino van plan is uit te brengen. Die nieuwe smartwatch van Apple zou namelijk een energiebesparend micro-led-display gaan krijgen.

Meer over de Apple Watch 2

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel aan een opvolger van de Apple Watch. Onduidelijk is nog of het hier om een Apple Watch S of een Apple Watch 2 gaat, maar duidelijk is inmiddels dat er achter de schermen flink gesleuteld wordt. De smartwatch moet in 2017 uit gaan komen, aldus de geruchtenmolen, met een micro-led-display dat enorm energiezuinig zou moeten zijn. Apple zou al sinds april 2015 aan de schermen werken in zijn fabrikanten en medio 2017 de technieken willen toepassen op de Apple Watch.

Micro-led is momenteel nog duur om te maken - duurder dan oled (waar het scherm nu van gemaakt is), dat op zijn beurt duurder is dan lcd (waar de schermen van de iPhone, iPad en MacBook van gemaakt zijn). Nu is het nog zo dat Apple deals sluit met rivaliserende bedrijven, zoals Samsung, om aan zijn schermen te komen, maar dankzij de aankoop van LuxVue, dat gespecialiseerd is in schermen maken, kan de productie nu mogelijk binnenshuis plaatsvinden. Uiteraard heeft niet gereageerd op deze geruchten over de Apple Watch 2.