Nadat Apple een jaar geleden op de markt kwam met de Apple Watch, ziet het ernaar uit dat we binnenkort kunnen rekenen op een Apple Watch 2. Het bedrijf lijkt bij de nieuwe smartwatch rekening te houden met gebruik zonder iPhone. Volgens Wall Street Journal kan het nieuwe horloge wel eens gaan beschikken over een eigen internetverbinding.

Op dit moment is de Apple Watch afhankelijk van de internetverbinding van de daaraan gekoppelde iPhone. Het eerdergenoemde medium verwacht dat de smartphone binnenkort alleen nog nodig is om het een en ander in te stellen en te installeren. Het is wel nog de vraag of Apple kiest voor aparte data-abonnementen voor zijn smartwatch of dat de internetverbinding van de iPhone gebruikt wordt. In dat laatste geval zal het horloge toch weer meer afhankelijk worden van de smartphone.

Apple Watch 2 krijgt snellere processor

Naast dat de nieuwe Apple Watch een eigen internetverbinding krijgt, gaat het gerucht ook dat de smartwatch over een snellere processor gaat beschikken. Ondanks dat daar geen verdere details over bekend zijn, moet het ervoor zorgen dat applicaties beter gedraaid kunnen worden op het horloge. Eerder werd al bekend dat Apple vanaf 1 juni alleen nog apps toelaat in de App store die ook zonder iPhone werken. Gebruikers klaagden namelijk massaal over trage apps. Een ander gerucht dat de ronde gaat, is dat de Apple Watch 2 over eigen GPS gaat beschikken.