Verwacht wordt dat Apple dit jaar een nieuwe Apple Watch presenteert. De Apple Watch 2 krijgt volgens Bloomberg geen eigen internetverbinding, maar wel gps.

Fitnesstracker

Met een eigen gps-chip aan boord kan de telefoon beter zijn werk doen als fitnesstracker. Maar een eigen internetverbinding zit er dus niet in. Voor alle andere 'slimme'  zaken die de Apple Watch 2 dus biedt, is de wearable afhankelijk van een nabije en via bluetooth verbonden iPhone.

Geen telefoon of 4G aan boord

Er werd lang gespeculeerd over een eigen cellulaire chip in de Apple Watch 2, die nu geheel afhankelijk is van informatie die via de iPhone naar de pols wordt doorgespeeld. Maar Apple doet dat niet met deze tweede versie van de Apple Watch. Dat heeft Bloomberg achter de schermen gehoord.

Batterijvermogen

Een en ander zou te maken hebben met de batterij van de Apple Watch 2. Diezou door  een eigen gps- en 4G-chip veel te snel leeg raken. Dat is slecht voor de gebruikerservaring. Zoals bekend staat voor Apple weinig hoger op de lijst als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten.

Toch zit er dus nog wel een gps-chip in, en dat is ook nogal een stroomvreter. Maar met de focus die Apple legt op fitness en gezondheid, kon die chip blijkbaar niet worden weggelaten in de nieuwe iteratie van de Apple Watch.

Navigeren

De gps-chip maakt van de Apple Watch niet alleen en veel betere fitnesstracker, maar ook navigeren en het vastleggen van loopafstanden wordt zo verbeterd.

Ooit zal Apple de Watch en de iPhone geheel van elkaar loskoppelen, maar kennelijk is de technologie nog niet zo ver dat Apple dit verantwoord vindt.

Naar verwachting komt Apple de komende herfst met de nieuwe Apple Watch. Wellicht al volgende maand, gelijktijdig met de iPhone 7.