apple-watch-wijzerplaten

De Apple Watch 2 krijgt waarschijnlijk een grotere batterij, waardoor de gebruiksduur wordt verlengd. Foto's van de nieuwe batterij van de smartwatch zijn op internet gezet.

Dikkere batterij, meer vermogen

De batterij die is uitgelekt, zou precies in de grootste Apple Watch passen, mits het ontwerp van de opvolger niet al teveel wordt gewijzigd. De 42-millimetervariant van de eerste generatie van de smartwatch wordt momenteel aangedreven door een batterij die 246 mAh aan stroom kan bevatten. De nieuwe batterij op de foto's biedt 334 mAh, zo'n 36 procent meer.

Apple Watch 2 batterij

Alleen plaatjes van 42 mm-variant

Hoe het zit met de kleinere variant van de Apple Watch blijft duister. Deze 38 millimeter-versie wordt momenteel aangedreven door een 205 mAh batterij. Plaatjes van een nieuwe batterij voor deze variant zijn niet uitgelekt.

Het bericht en de foto over de nieuwe horlogebatterij is afkomstig van een anonieme bron op het Chinese sociale netwerk Weibo, en kan niet worden geverifieerd. Dus of het klopt, is nog de vraag.

GPS

Er doen al tijdenlang vele geruchten over de Apple Watch 2 de ronde. De opvolger van de eerste smartwatch van Apple zou ergens dit jaar worden gepresenteerd, met een snellere, door TSMC geproduceerde processor, een eigen gps-chip, een barometer, betere waterbestendigheid en dus ook een batterij die het polssieraad langer in leven houdt. Een eigen telefoon- of internetverbinding heeft de nieuwe Apple Watch volgens de geruchten echter niet. Vanwege de dunnere schermen die in de nieuwe smartwatches worden aangebracht, zullen ze ondanks de dikkere batterij niet veel groeien.