Als we de geruchtenmolen mogen geloven dan is Apple voornemens de Apple Watch 2 samen met de onaangekondigde iPhone 7 te gaan lanceren. Dat melden althans bronnen vanuit de bevoorradingsketen aan de website Digitimes.

Gerucht: Apple Watch 2 verschijnt samen met iPhone 7

Bronnen vanuit de bevoorradingsketen hebben aan de website Digitimes (met een twijfelachtige trackrecord) gemeld dat de Apple Watch 2 samen met de onaangekondigde iPhone 7 zal worden gelanceerd. Dat moet in september van dit jaar gaan gebeuren.
Shipments of chips and components for the second-generation Apple Watch are set to begin in the third quarter, the sources indicated.

De tijdframe is nog een beetje vaag, maar de genoemde periode kan bevestigen dat Apple inderdaad voornemens is de nieuwe Apple Watch te gaan lanceren in september, simpelweg omdat het lijkt te kunnen volgens het productieschema.

Apple heeft tot op heden nog geen verkoopcijfers vrijgegeven van de eerste Apple Watch, maar een grote prijsverlaging later is wellicht te concluderen dat het niet zo'n groot succes was als het bedrijf aanvankelijk had gehoopt. De fabrikant verwacht mogelijk dat de populariteit zal aantrekken, mede dankzij de verwachte release van watchOS 3.0, die het platform gebruiksvriendelijker moet maken. Koppel die software aan nieuwe hardware en je hebt mogelijk een smartwatch die veel mensen willen. Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.