In de afgelopen tijd kwamen er meerdere geruchten naar buiten dat de Apple Watch 2 een grotere batterij zou krijgen dan zijn voorganger. Uit een video die naar buiten is gebracht door Byte, een kleine onderdelenwinkel uit het Verenigd Koninkrijk, lijken die geruchten nu bevestigd te worden. En niet alleen dat, want de smartwatch krijgt ook een dunner display dan zijn voorganger.

Video Apple Watch 2

De Britse onderdelenwinkel Byte heeft een video op YouTube geüpload waarin te zien is dat onderdelen van de Apple Watch 2 worden uitgepakt. Een van de dingen die daarbij opvalt, is het dunnere display. En alhoewel dat display dunner is dan het display in de vorige Apple Watch, gaat men er niet vanuit dat het horloge ook daadwerkelijk dunner zal worden. De ruimte die door het dunnere display beschikbaar is gekomen, lijkt direct in beslag genomen te worden door het plaatsen van een barometer, GPS en een grotere batterij.

Dat de Apple Watch 2 over een grotere batterij gaat beschikken, lijkt wel duidelijk gezien gerept wordt over een 1,28 Watt-uur batterij. Omgerekend zou dat betekenen dat het gaat om een 334 mAh-batterij, terwijl de vorige Apple Watch een 246 mAh-batterij had. Of deze batterijcapaciteit ook voor alle nieuwe smartwatches van Apple geldt, is afwachten. In de video zien we de 42mm Apple Watch 2.