Eerder deze week kwam een bericht naar buiten over de opvolger van de Apple Watch 2, die een simkaart aan boord kan nemen zodat een verbinding met een iPhone niet meer nodig is. Nu komt een nieuw bericht: die nieuwe Apple Watch wordt gelijktijdig met de iPhone 8 aangekondigd.

Hetzelfde design

Of het waar is, valt uiteraard te bezien. Maar het verhaal wordt naar buiten gebracht door een serieuze bron: CNBC. Al volgende maand zou de Apple Watch 3 of Apple Watch Series 3 verschijnen, naast drie nieuwe iPhone-modellen. Het nieuwe model zou er ongeveer hetzelfde uitzien als de vierkante Apple Watch 1 en 2 die we al kennen, met dezelfde twee formaten: 38 en 42 millimeter.

Lte-simkaart

Over de volgende Apple Watch is al eerder uitgelekt dat hij zelfstandiger kan werken dan de huidige generaties. Er kan een lte-simkaart in, zodat het horloge zelfstandig het mobiele internet op kan. Op die manier kan de iPhone worden thuisgelaten als de drager van de Apple Watch besluit ermee te gaan fitnessen, en daarbij een leuk muziekje op te zetten.

WatchOS 4

Een presentatie in september van deze nieuwe Apple Watch is ook niet onwaarschijnlijk om een andere reden: Apple heeft al aangekondigd om tegen die tijd WatchOS 4 uit te brengen. Dit ververste besturingssysteem voor de Apple Watch zou dan meteen op het nieuwe aparaat worden voorgeïnstalleerd.

Intel

Het is nog even afwachten hoe het met de batterij van de nieuwe smartwatch afloopt. Om zelfstandig een lte-verbinding te onderhouden, is veel meer stroom nodig dan de huidige Apple Watches dag in dag uit gebruiken. Intel zou de chip leveren waarmee de nieuwe smartwatch contact maakt met het mobiele internet. Apple zou het nieuwe horloge in samenwerking met telecomproviders willen gaan verkopen.