Groupon heeft bekendgemaakt dat je vanaf nu de Groupon-app ook op je Apple Watch kunt gebruiken voor de laatste koopjes en deals. Hoewel de basis gelegd is, is de app nog niet af - de ontwikkelaar wil nog gebruik gaan maken van de Glance-optie.

Shoppen met Groupon op je Apple Watch

Vanaf vandaag is het mogelijk je Apple Watch in combinatie met Groupon te gebruiken voor de leuke deals en koopjes die je onderweg kunt tegenkomen. Net zoals vrijwel alle andere Apple Watch-applicaties is het zo dat Groupon gebruikmaakt van de iOS-app die al staat geïnstalleerd op je iOS-apparaat en op basis daarvan je locatie bepaalt. En op basis van je locatie worden de leukste deals opgezocht. Gelukkig alleen wanneer je er echt op loopafstand vandaan bent, zodat je niet constant wordt lastiggevallen met koopjes op je pols.

Mocht je zo'n deal aantrekkelijk vinden - zoals een goedkope lunch - dan kun je direct overgaan tot de aanschaf op je Apple Watch, zonder dat je daarvoor je smartphone uit je zak hoeft te halen. Op het schermpje zie je een foto van het product, de prijs, de afstand, de naam van het (horeca)bedrijf en de korting, waardoor je in één oogopslag weet waar je aan toe bent. Je kunt door de verschillende deals swipen, maar je kunt daarvoor ook de digitale kroonknop aan de zijkant gebruiken. In beide gevallen werkt het prima.

Wel moet je daarvoor natuurlijk een bankpas of creditkaart hebben toegevoegd - maar wanneer je de Groupon-app al gebruikt op iOS, dan heb je dat ongetwijfeld al gedaan. Hoewel de basis van de app in principe al werkt, werkt de ontwikkelaar achter de applicatie nog aan een aantal andere features, die bijvoorbeeld werken met Glance. Daar zou je dan je bij elkaar gesprokkelde kortingen kunnen bekijken of kunnen inzien welke deals nog voor het oprapen liggen. De Apple Watch-app is gratis voor iedereen met de Groupon-app.