Apple Watch beïnvloedt batterijduur iPhone, hoe dan ook

27 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
apple-watch-iphone

Uit het gebruik van de mensen die al hun Apple Watch in huis hebben, blijkt dat het horloge effect heeft op de iPhone-batterijduur. In sommige gevallen blijkt het negatief uit te pakken, terwijl we ook positieve verhalen voorbij zien komen.

iPhone-batterij gaat langer/korter meer door Apple Watch

We krijgen er verschillende verhalen binnen over de batterijduur van je iPhone, wanneer je hem hebt gekoppeld aan je fonkelnieuwe Apple Watch. Om dat te bewerkstelligen, heb je een speciale companion app nodig, die voor de constante verbinding zorgt. Die app moet dus altijd aanstaan, evenals je bluetooth en je wifi, want anders houdt de verbinding geen stand. Nu zijn er een aantal mensen die melden dat dit een positief effect heeft op de batterijduur van de iPhone, maar er zijn ook mensen die het tegenovergestelde beweren.

Of het fifty-fifty is, durven we niet te beweren, maar ergens zou dat goed kunnen, natuurlijk. Wanneer je de Apple Watch aan je iPhone koppelt, dan betekent dat dus dat je een slurpende bluetooth-verbinding aan moet hebben. Maar aan de andere kant komen de notificaties ook binnen op je horloge, waardoor je je smartphone in je broekzak kan laten zitten. En dat betekent weer dat zowel het gebruik van het home-scherm als het lock-scherm in gebruik achteruitgaan. Bij normaal gebruik zouden de effecten elkaar dus opheffen.

Maar van normaal gebruik is bijna nooit sprake, dus is het afhankelijk van hoe vaak je je iPhone nog uit je broekzak haalt om er iets mee te doen. Wanneer je de telefoon actief gebruikt en je wifi- en bluetooth-verbindingen constant aan hebt staan, dan gaat je batterij sneller leeg. Houd je hem echter lekker in je broekzak, omdat je vanaf nu zo`n beetje alles dat mogelijk is met de Watch op die Watch doet, dan zul je merken dat je batterij aanzienlijk langer meegaat. Overigens kan het mogelijk ook zijn dat die companion app veel energie slurpt.

Reacties (0)