De Apple Watch zou binnenkort kunnen detecteren wanneer je achter het stuur zit en bepalen of een notificatie wenselijk is. Hierdoor zou de bestuurder van een auto minder met slimme apparaten bezig zijn en zich op het rijden kunnen focussen.

Apple Watch wordt steeds slimmer

Apple heeft een nieuw patent in handen die ervoor kan zorgen dat autobestuurders minder worden afgeleid door de Apple Watch tijdens het rijden. De Watch zou kunnen detecteren dat je aan het rijden bent en op basis daarvan bepalen of een notificatie wel of niet wordt doorgezet. Ook kunnen de hoeveelheid notificaties aangepast worden en kan de smartwatch bepalen waar je ze ontvangt. In sommige gevallen kunnen notificaties helemaal niet binnenkomen. Alleen notificaties met hoge prioriteit kunnen dan worden doorgestuurd naar de gebruiker.

In het patent staat verder beschreven in hoeverre gebruikers of zelfs autofabrikanten kunnen zorgen voor de invulling van de implementatie van die notificaties. Zo kunnen fabrikanten van auto's ervoor zorgen dat de notificaties binnenkomen via CarPlay of de speakers van de auto, in plaats van de Apple Watch. Verder zou de automodus dus moeten gaan lijken op de aankomende modus voor in de bioscoop, waar het scherm ook niet fel opligt bij een binnenkomende notificatie. Het is op moment van schrijven niet bekend wanneer de functie arriveert.

Lees ook alles dat je moet weten over de Apple Watch Series 2.