De eigenaars van een Apple Watch, dus niet de Sport- en ook niet de Edition-variant, klagen over de krassen die snel zijn ontstaan op de behuizing van hun nieuwe, digitale horloge. Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Apple Watch-behuizing loopt snel krassen op

Wanneer je net een nieuw apparaat in huis hebt gehaald, dan ben je daar zuinig. Je legt hem voorzichtig neer, neemt het voorzichtig mee en doet er alles aan hem niets te laten overkomen. Wanneer dat dan wel gebeurt, is je complete dag kapot en ben je voorlopig niet meer te genieten. Komt je dit bekend voor? En ben je een Apple Watch-eigenaar? Let dan op je Apple Watch. Het blijkt namelijk dat de behuizing van Apples horloge namelijk snel krast en dat heeft alles te maken met het roestvrije staal dat het bedrijf uit Cupertino gebruikt.

Mocht je nu een Apple Watch Sport hebben, dan hoef je hier niet wakker van te liggen. De matte afwerking voor het apparaat is dan niet alleen goedkoper voor Apple, het zorgt er tevens voor dat het omhulsel minder snel zal krassen. Wat krassen betreft helpt die glanzende afwerking dus niet: pas dus ook wanneer je besluit je Apple Watch in je tas te doen, wanneer bijvoorbeeld de batterij leeg is, en check of er geen objecten aanwezig zijn die schade aan kunnen brengen. Zoals bijvoorbeeld je sleutels of een verdwaalde pen, of soortgelijke producten.

Hier in Europa heb je gelukkig twee jaar garantie op producten die tijdens het gebruik stuk gaan, maar daar valt een krasje of twee helaas niet onder. Daarvoor heeft Apple de AppleCare+-pakketten voor in het leven geroepen. Voor een extra bedrag tijdens de aanschaf van de Apple Watch, kun je het horloge tot twee keer toe kosteloos opsturen naar het bedrijf, die dan de Watch zal gaan maken. Helaas is nu nog onduidelijk hoe Apple met krassen op de behuizing om zal gaan, aangezien het bedrijf nog helemaal niet gereageerd heeft op de kwestie.