Uit een enquête van het onderzoeksbureau Wristly blijkt dat het gros van de Apple Watch-eigenaars tevreden zijn over de batterijduur van het apparaat. Iets minder dan de helft geeft zelfs aan overdag niet eens te denken aan het feit dat de batterij al leeg zou kunnen zijn.

'Batterijduur vormt geen probleem voor Apple Watch-eigenaars'

Met een kleine batterij van 205 mAh was de verwachting, voordat de Apple Watch gelanceerd werd, dat we het slimme horloge vaker moeten gaan opladen dan ons lief is. Die angst lijkt ongegrond - dat blijkt niet alleen uit onze eigen ervaringen met het eerste slimme Apple-horloge, maar blijkt ook uit een enquête van het onderzoeksbureau Wristly. Het bureau heeft namelijk twaalfhonderd mensen een aantal vragen gesteld over de Apple Watch, die allemaal betrekking hebben op de batterijduur van het polsapparaat.

Uit die enquête blijkt dat 44 procent van de ondervraagden overdag niet eens kijken naar het batterijniveau. Ook geeft 95 procent aan dat de Apple Watch een volledige dag meegaat, terwijl 84 procent meldt dat ze tevreden zijn over de batterijduur. De respondenten geven ook hun blik op wat nou de grootste energieslurper is voor de Apple Watch: 45 procent denkt dat de fitnessmogelijkheden de batterij het snelste leeghalen. Daarnaast geeft negentien procent aan dat ook de applicatie Maps nog wat energie verbruikt op de Watch.

88 procent geeft aan het slimme horloge 's nachts op te laden, "ongeacht het percentage dat nog over is". Er is ook gevraagd naar hoe tevreden de mensen zijn met de snelheid waarmee de Apple Watch oplaadt: 66 procent geeft aan heel tevreden te zijn. De rest slaapt wellicht niet lang genoeg.