De bestuursvoorzitter van Snapchat heeft aangegeven dat Apple Watch-bezitters niet hoeven te rekenen op een aparte applicatie voor de Watch. Want, zo vraagt de bestuursvoorzitter zich af: waarom zou je naar dat kleine schermpje willen turen terwijl je een grotere tot je beschikking hebt?

Geen Snapchat voor de Apple Watch

Nadat hij eerst wat vragen had beantwoord over media, berichtendiensten en diversiteit binnen de techindustrie, kreeg de bestuursvoorzitter van Snapchat de vraag of we ooit een app voor de Apple Watch te zien zou krijgen krijgen. Het korte antwoord: nee. Het lange antwoord: waarom zou je naar een klein schermpje willen turen, terwijl je een grotere tot je beschikking hebt in je broekzak? Bovendien past de Apple Watch niet bij de strategie van het bedrijf, die is onder te verdelen in drie categorieën, aldus Evan Spiegel.

Voor Snapchat is het belangrijk dat een platform beschikt over een camera en fotobewerkingsmogelijkheden, je ermee kunt communiceren en dat je er content op kunt bekijken. Nu zou je kunnen beargumenteren dat de laatste twee categorieën prima kunnen met een Apple Watch, maar het is toch echt de eerste die de doorslaggevende factor biedt. Wat de toekomst dan wel voor Snapchat in petto heeft, liet Spiegel niet doorschemeren. Wel zei hij dat de ervaring op z'n minst uniek hoort te zijn, maar dat nog niets vaststaat qua toekomstige plannen.

De Apple Watch is nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar en onduidelijk is wanneer dat wel het geval is. Eerder verscheen de datum 8 mei in beeld, maar later werd er gesproken over de maand juni, wat ook geloofwaardig is. Apple-directeur Tim Cook heeft tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen.