De Apple Watch zou 5,2 miljoen keer verscheept zijn in het afgelopen kwartaal, meldt onderzoeksbureau Strategy Analytics. Apple zou ook meer dan de helft van de smartwatchmarkt in handen hebben gekregen in het vorige kwartaal, aldus het bureau.

Apple Watch 5,2 miljoen keer verscheept - onderzoeksbureau

Apple zou in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen Apple Watch-modellen hebben verscheept. Dat blijkt uit data van onderzoeksbureau Strategy Analytics. Apple zou daarmee ook meer dan de helft van de smartwatchmarkt in handen hebben gekregen in het vorige kwartaal, aldus het bureau. In totaal zou het gaan om een aandeel van 63,4 procent. Samsung zou 9,8 procent van de markt in handen hebben gehad, met 800,000 verscheepte slimme horloges. Het gaat hier allemaal nog om schattingen van het bureau.

Er worden door Apple helaas geen gedetailleerde verkoopcijfers uitgebracht voor de Apple Watch. Maar wanneer je de cijfers van de andere bedrijven pakt, die bij elkaar optelt en kijkt welk percentage er precies overblijft, dan kun je inderdaad schatten wat het aandeel van Apple is en hoeveel smartwatches daar voor verscheept moeten worden. Eerder deze week liet Apple weten in elk geval blij te zijn met hoe de Watch het doet. Tim Cook liet weten dat de vraag naar het product zo hoog was, dat het vrijwel niet mogelijk was om aan die vraag te voldoen.