Uit een enquête van onderzoeksbureau Juniper Research blijkt dat de Apple Watch-smartwatch de 'coolste wearable' van dit moment is. Samsung staat op een mooie tweede plek, maar moest het toch echt flink afleggen tegen het bedrijf uit Cupertino.

Coolste wearable van dit moment: de Apple Watch

De Apple Watch is op dit moment de 'coolste wearable', blijkt uit een enquête die gehouden is onder tweeduizend smartphone-eigenaars. Apple heeft het opgenomen tegen twintig andere wearablesmakers. Op het gebied van smartwatches was het bedrijf in gevecht met Samsung: beide bedrijven wisten maar liefst meer dan 75 procent van de stemmen binnen te halen in deze enquête. Samsung introduceert later deze maand officieel de Samsung Gear S2 in Nederland: die is vanaf 30 oktober te koop, voor een prijs vanaf 349 euro.

De Apple Watch mag dan wel de 'coolste' zijn van dit moment, wij zijn benieuwd wat dit met de verkopen doet. Helaas brengt Apple zelf geen cijfers naar buiten over de smartwatch, zoals het dat wel doet met de iPhone en iPad. Echter, eerder kwam naar buiten dat de Apple Watch momenteel op de tweede plaats staat in de wearablesmarkt, een opmerking die is gebaseerd op geschatte verkopen. Onderzoeksbureau IDC schat dat Apple 3,6 miljoen horloges verscheepte; mocht dit kloppen, dan heeft Apple twintig procent van de markt in handen.

Lees ook onze uitgebreide Apple Watch review voor alle pluspunten en minpunten van het slimme horloge.