'Apple Watch kan straks zelf 112 bellen na auto-ongeluk'

'Apple Watch kan straks zelf 112 bellen na auto-ongeluk'

Apple werkt aan een nieuwe feature voor de Apple Watch, waardoor de smartwatch automatisch de hulpdiensten belt als de eigenaar in een auto-ongeluk verzeild raakt.

In dergelijke noodgevallen kan de Apple Watch de verbonden iPhone opdragen om 112 te bellen of familie te berichten dat er een ongeluk is gebeurd.

Sensoren

De Apple Watch kan de hartslag van de drager traceren, het aantal stappen van de eigenaar tellen en verbrande calorieën optellen. En dus straks ook 112 bellen na een ongeluk. Een en ander staat beschreven in een nieuw patent, dat Apple heeft geregistreerd bij het Amerikaanse octrooibureau. De sensoren van de Apple Watch worden daarin gebruikt om de detecteren of de eigenaar in een ongeluk verzeild is geraakt.  Of een hartaanval heeft, van zijn fiets is gevallen, of wordt beroofd.

112 bellen

Er zijn verschillende versies van het patent. In een ervan wordt ofwel 112, ofwel een groepje van tevoren ingestelde familieleden gealarmeerd als het horloge ontdekt dat een oudere drager is gevallen. Detecteert de smartwatch geen hartslag meer na zo'n gebeurtenis, dan wordt direct 112 gebeld.

GPS-signaal

In de meeste gevallen moet dat via een verbonden iPhone, maar er is ook een versie van het patent dat beschrijft hoe het horloge een alarmering kan verzenden via een ander apparaat nabij de Apple Watch. Ook kan een sos worden uitgezonden via een gps-signaal.

Apple Watch 2

Het valt niet te zeggen of een van deze features ooit in een Apple Watch teruggevonden zal worden, want veel patenten die Apple registreert, blijven op de plank liggen.

Wellicht worden de nieuwe opties echter ingebouwd in de Apple Watch 2, die volgens de geruchtenmachine in de tweede helft van dit jaar wordt verwacht.


Via: ibtimes

Laat een reactie achter

Reacties worden ingeladen...