De Apple Watch krijgt 8GB aan intern geheugen, maar die ruimte kun je helaas niet zelf indelen zoals je dat voor ogen hebt. Je kunt slechts 2GB gebruiken voor muziek en 75MB voor het opslaan van foto's.

De Apple Watch heeft 8GB intern geheugen

Dat de Apple Watch 8GB aan interne opslagruimte heeft is goed nieuws. Het feit dat je die ruimte niet zelf kunt indelen, is dan weer minder goed nieuws. Zo kun je slechts 2GB aan muziek en 75MB aan afbeeldingen opslaan op het slimme horloge; hoewel dat wellicht genoeg is, is het niet fijn om te weten dat je niet gewoon zelf kunt bepalen hoeveel je van wat op een smartwatch opslaat. Uiteraard kun je deze media, die dus lokaal opgeslagen is op de Apple Watch, afspelen zonder dat je daarvoor een iPhone in de buurt hoeft te hebben.

Met 2GB kun je ongeveer tweehonderd nummers in een redelijke kwaliteit opslaan. Ook kun je natuurlijk je iPhone koppelen aan de Watch, via bluetooth, en zodoende meerdere nummers afspelen, die je kunt beheren in de verplichte Companion-app die met iOS 8.2 geleverd wordt. En hoewel 75MB als behoorlijk weinig klinkt, houdt het mogelijk wel in dat je iets meer dan honderd foto's lokaal kunt opslaan. Bovendien verkleint de Apple Watch je favoriete foto's voor het display, dus nemen ze straks nog maar weinig ruimte in.

Iets meer dan 2GB wordt dus gebruikt voor dingen als muziek en foto's en dat houdt in dat we iets minder dan 6GB overhouden voor andere dingen. Voorlopig staat alleen het operating system van de Apple Watch in die ruimte gestald en in de toekomst komen daar nog een aantal andere applicaties en hun opgeslagen data bij, die je gelukkig zelf kunt uitkiezen. Tevens gebruik de Watch die ruimte voor het opslaan van je instellingen, je iCloud-profiel en andere interne applicaties. Ergens snappen we de beslissing, maar jammer is het wel.