Een analist denkt dat Apple op 15 maart een opvolger van de Apple Watch gaat aankondigen, in de vorm van een S-variant - met minimale verbeteringen. Het zou dus niet gaan om de échte opvolger, zoals de Watch 2.

Gerucht: S-opvolger op komst voor Apple Watch

Apple schijnt op 15 maart 2016 een presentatie te willen geven over de nieuwe producten die het bedrijf dit jaar wil uitbrengen, zoals een kleine vier inch-iPhone en een iPad Air 3 die verdacht veel op een kleine versie van de iPad Pro lijkt. Nu denkt analist Gene Munster, die zich wel vaker uitlaat over wat er voor Apple in het verschiet, dat het bedrijf uit Cupertino ook een opvolger zal aankondigen van de Apple Watch, maar dan niet de Watch 2. Mogelijk zien we volgende maand de aankondiging van het S-model, net zoals we dat zien bij de iPhones.

De nieuwe Apple Watch S zou dan een kleine bump krijgen wat de specificaties betreft, zoals wellicht een betere processor. Verschillende analisten, bloggers en techjournalisten lijken het er in elk geval over eens te zijn dat we nog niet te maken krijgen met een Watch 2, die onder meer een FaceTime-camera zou moeten toevoegen. Ook zou dat nieuwe model voorzien worden van WiFi en waarschijnlijk nog veel meer, terwijl Apple probeert alles binnen een afgewerkte body te houden. Over een maand weten we dus mogelijk meer.