Uit een patent van Apple blijkt dat de Apple Watch mogelijk wordt voorzien van extra ondersteuning voor bepaalde bewegingen. De pols omhoog brengen waardoor het scherm aangaat zou slechts het begin kunnen zijn van de mogelijkheden.

Apple Watch op meerdere manieren bedienen

De Apple Watch krijgt in de toekomst meer ondersteuning voor bewegingen. Wijzen, zwaaien en je hand in de vorm van een telefoon houden (door je pink en je duim uit te steken, terwijl je je vingers buigt) zouden tot verschillende opties leiden wanneer je de smartwatch om hebt - op de Watch, maar ook op je gekoppelde iPhone. Apple zou dit patent hebben ingediend, omdat het voor gebruikers niet altijd mogelijk is een stemcommando te geven. Ook kan er niet altijd met een vinger op het scherm van het slimme horloge worden gedrukt.

[irp]

Er is zelfs een klein overzicht gegeven van mogelijke voorbeelden. Die kun je hieronder in een afbeelding bekijken. In het patent wordt er ook gesproken over gebarentaal. De Apple Watch zou die taal namelijk kunnen gebruiken als invoer en kunnen converteren naar zowel gesproken als geschreven teksten. Of zulke functionaliteit nog naar deze smartwatch van Apple komt, is helaas niet te zeggen. Het bedrijf uit Cupertino heeft verder nog geen aankondigen gedaan over deze opties, dus zullen we de berichtgeving moeten afwachten.

apple-watch-bewegingen