Er zijn nieuwe patenten opgedoken van Apple waaruit op te maken is dat het bedrijf werkt aan modulaire banden voor de Apple Watch-smartwatch. De banden zouden de mogelijkheden van de Apple Watch flink moeten gaan uitbreiden.

Krijgt de Apple Watch meer mogelijkheden middels armbanden?

Deze week zijn er een aantal patenten van Apple opgedoken waaruit mogelijk op te maken valt dat het bedrijf in de toekomst slimme armbanden voor de Apple Watch wil uitbrengen. Deze armbanden zouden de mogelijkheden van de smartwatch moeten gaan uitbreiden en zouden bestaan uit verschillende componenten die dragers eventueel zelf zouden kunnen samenstellen. Zo zouden consumenten zelf kunnen balanceren tussen features en energieconsumptie, omdat niet alles in een voorverpakte chassis zit van de fabrikant.

[irp]

apple-watch-patent-modulaire-band-2

Door deze patenten beschikt de Apple Watch mogelijk in de toekomst dingen als camera's, processors, batterijen, gps, thermometers en nog veel meer. Zelfs speakers en bloeddrukmeters worden genoemd. De modules zouden in elkaar geklikt kunnen worden als schakels, terwijl de band in die extra poort op het horloge wordt aangesloten. Elke schakel beschikt over een directe lijn met het slimme horloge - daardoor zou je in theorie ook weer andere dingen aan die schakel kunnen koppelen of er in kunnen steken, zoals wellicht een sim-kaart.