Apple heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd de nieuwste versie van het watchOS gelanceerd voor Apple Watch-eigenaars, namelijk watchOS 2.1. Je kunt de update nu binnenhalen via de Apple Watch-applicatie op iPhone, die hem daarna draadloos doorstuurt naar Apple Watch.

Download nu watchOS 2.1 voor Apple Watch

Hij kan nu elk moment aankomen: de update voor je Apple Watch, die het besturingssysteem van het polsapparaat naar versienummer 2.1 zal brengen. Je kunt watchOS 2.1 downloaden door naar de iPhone-app van de Apple Watch te gaan en daar te kijken of-ie al beschikbaar is. Is dat het geval, dan haal je de update binnen op je smartphone, waarna die draadloos naar de Apple Watch wordt gestuurd. Deze update staat vooral in het teken van ondersteuning van de Arabische taal en natuurlijk de gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen.

Voordat je de Apple Watch kunt laten updaten naar watchOS 2.1, moet je wel eerst iOS 9.2 downloaden en installeren op je gekoppelde iPhone. Dat doe je door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Heb je dat proces achter de rug, dan kun je binnen de Apple Watch-app checken of de update al beschikbaar is door naar Algemeen > Software-update te gaan. De Apple Watch zal tenminste voor vijftig procent opgeladen moeten zijn om de update door te kunnen laten gaan. En je hebt natuurlijk een WiFi-verbinding nodig.

Naast de ondersteuning van de Arabische taal, ondersteunt de Apple Watch nu ook enkele andere talen, heeft het een UI die de interface omdraait, zorgt het ervoor dat evenementen correct worden weergeven in complicaties, zullen third-party apps beter reageren en blijft het systeem stabiel wanneer je van taal wisselt.